Endpoint Protection

Hva er Endpoint Protection?

Purity Endpoint Protection (PEP) er en backup og fildelingstjeneste for bedrifter som ønsker sterk kontroll og sikring av intern fildeling, og data som er lagret på bedriftens mobile enheter.

Historisk sett har ikke laptop og desktop blitt sikkerhetskopiert IT avdelingen. Fildeling utenfor bedriftens områder har også vært et forsømt område, men som nå har blitt et brennaktuelt tema ettersom kravene til personvern og datasikkerhet skjerpes betraktelig i mai 2018 (GDPR).

Som et svar på denne utfordringen tilbyr Purity Endpoint Protection. Dette er en løsning som sikrer sluttbrukerens data på mobile enheter. Teknologien er basert på software fra Commvault Systems. CommVault har blitt rangert av Gartner som ledende programvare innen databeskyttelse de siste 6 år og er markedsledende på feltet.

Derfor bør du ha Endpoint Protection

N

Tyveri –  Mobile enheter er både utsatt for tyveri, og at de mistes av brukeren. Bedriftens sensitive informasjon ligger ofte lagret ukryptert på enhetens harddisk, kun sikret av enkel passordbeskyttelse.

N

Compliance – Ny Europeisk lovgivning for sikring av persondata (GDPR), kan bety både bøter og tapt omdømme for din bedrift dersom persondata havner på avveie.

N

«Shadow IT» – mangelen på sikre løsninger gjør at ansatte lagrer data i uautoriserte skytjenester. Bedriften mister kontrollen på hvor dataene lagres og hvor godt de sikres. Endpoint protection gir sikker lagring.

N

Tid & tekniske utfordringer er bakgrunnen til at backup av mobile enheter fortsatt er et nedprioritert felt i mange bedrifter. Endpoint protection er en rask og sikker måte å få kontroll på bedriftens mobile data.

Hvordan virker tjenesten?

~

Kryptering og sikker lagring
Med PEP blir bedriftens mobile data beskyttet med automatisk kryptering og sikkerhetskopiering til et sentralisert lagringsområde. Dersom en laptop mistes eller stjeles, ligger brukerdataene allerede lagret i skyen. Krypteringen sørger for at sensitive data fra laptopen ikke kan tolkes av uvedkommende.

Enkel gjenoppretting utført av sluttbrukeren
Tjenesten har svært god self-service funksjonalitet for sluttbrukeren, som kan selv kan søke opp filer, kjøre restore av filer og mapper, og ikke minst slette alle data på den stjålne enheten via en «remote desk wipe». Tapte data kan enkelt gjenfinnes i bedriftens virtuelle private cloud via en webportal, en mobilapp eller i Windows explorer.

Backup til sentralisert lagring
Selv om laptopen er borte, mister ikke bedriften potensielle verdifulle data. Backup er også et must i forhold til  lovkrav om sikring av persondata, ransomware eller andre dataangrep som infiserer enheter i bedriftens nettverk.

Flere Skytjenester fra Purity

Backup as a Service

Disaster Recovery as a Service

Purity S3 Skylagring

Backup av Office 365